Succesvolle N.K. voor B.C. Het Zuiden !

Op 25 mei hebben 6 leden van B.C. het Zuiden deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Single en Double. Dit werd gehouden in de bowlinghal van Leiderdorp.
Liefst 5 van de 6 leden zijn in de diverse prijzen gevallen. Wij mogen best trots zijn!

DAMES:
Annette wist na de 10 games als 3e in de finale te komen. De 10 games zijn onderverdeeld in 6 games single en 4 games double. Annemieke heeft zich net niet geplaatst voor de finale. Zij is 5e geworden. Alleen de eerste 4 gaan naar de finale.

In de finale is na de 1e ronde favoriete Anja Zoomer van DSV Almere verrassend uitgeschakeld. Annette ging door en wist de andere twee bowlsters achter zich te laten. Zij is dus KAMPIOENE 2013.

In de doubles waren Annette met Jurgen Blommerde van ZBSD 1e en Annemieke heeft aan de zijde met Michael de Vet van DBC Utrecht knap de 2e plaats veroverd.

HEREN A/B:
Alleen Robin kwam in deze klasse uit. Helaas heeft hij niet voor de finale kunnen plaatsen. Bij de double met Pascal Moity van BC Rotterdam heeft hij een ondankbare 4e plaats gekregen. Dus Robin heeft helaas geen prijs kunnen pakken.

Tom heeft in double met Frank Braan van BC Rotterdam verassend knap de 2e plaats veroverd! Tom kwam uit in deze klasse omdat er te weinig heren waren.

HEREN C/D:
Na de 10 games zijn achtereenvolgens Tom, Hennie en Edwin naar de finales gegaan. Samen met Stefan de Wachter van ZBSD hebben ze gestreden om de prijzen. Uiteindelijk werd Tom zeer verdiend KAMPIOEN 2013. Met Hennie als 2e en Edwin als 3e. Een complete B.C. Zuiden – podium dus !

Bij de doubles waren er geen prijzen gevallen.

Resultaten NK 2013
Podiumprijzen NK 2013

 

2e plaats voor team 3 in de 1e klasse

Team 3 moest de laatste wedstrijd tegen DSV Almere spelen. Wie deze wedstrijd won, is kampioen van de 1e klasse van het seizoen 2012-2013. Helaas hadden wij verloren. Anja Zoomer van DSV Almere had het verschil gemaakt. Zij gooide 222!
Het team 3 bestaat uit Annemieke Bouwmeester, Tom Uittenbogert, Luud Heijnen, Jean-Paul Timmer en Elaine Schleeper.

Team 1 – 5e plaats in de hoofdklasse
Team 2 – 4e plaats in de hoofdklasse
Team 4 –  5e plaats in de 1e klasse

Gerard en Annette gaan naar Deaflympics in Sofia

Gerard en Annette zijn opgenomen in het Nederlandse selectie voor Deaflympics in Sofia.
Helaas voor Robin en Annemieke. Ze zijn als de laatsten uitgevallen. De Nederlandse selectie bestaat nu uit 4 heren , te weten Gerard, Frank Braan, Joost Duivenvoorden, Wouter Dekker en 2 dames Annette en Anja Zoomer. Veel succes in Sofia!