WEER KAMPIOEN !

BC Het Zuiden team 1 is weer kampioen geworden van de Hoofdklasse trio’s teams van Nederland. Dit was de vierde keer in vijf seizoenen tijd.

Afgelopen zaterdag 2 april is de laatste doven bowling competitie wedstrijd van Nederland in Eindhoven bij bowling Mega gespeeld.
De competitie is van Tilburg naar Eindhoven verplaatst vanwege de grote brand bij Dolfijn. Gerard Priems en Frans de Kam hebben met nieuwe ballen gegooid want hun ballen zijn door de brand helemaal opgerookt.
Ze hebben dit even moeten wennen, maar dit is goed gegaan. Het 1e Team bestaat verder uit Andre van Nifterik en Tom Uittenbogert. Dit Team heeft een andere samenstelling dan vorig seizoen. Toch heeft dit Team de titel weten te prolongeren. Bravo !

Team 3 verovert verrassend de 3e plek. Want ze hebben lagere totaal aantal pinfall dan de 3 andere teams.
De laatste wedstrijd moeten ze tegen BC Rotterdam spelen. Het is erg spannend geweest. Uiteindelijk is dit in een gelijkspel geƫindigd : 469-469. BC Rotterdam blijft op de 4e plek steken.
Team 3 bestaat uit Annette Kieboom, Annemieke Bouwmeester, Dick Harkema en Luud Heijnen. Gefeliciteerd !

Team 2 vind je terug op de 6e plek van 8 teams.

En Team 4 is op de 6e plek van 8 teams in de Eerste Klasse geƫindigd.

Team 1 heeft de hoogste game van 598 pinfall van 3 spelers (Gerard, Frans en Andre) samen in een wedstrijd (2 april 2016) en ook de hoogste serie van 3783 pinfall van de speeldag (3 oktober 2015) van het seizoen 2015-2016 behaald.
Tenslotte heeft Annette Kieboom bij de vrouwen de hoogste game van 226 pinfall ( 6 februari 2016) van het seizoen 2015-2016 gegooid.