Kampioen van seizoen 2014/2015

BC Het Zuiden team 1 is weer kampioen geworden van de Hoofdklasse trio’s teams van Nederland. Dit was de derde keer in vier jaar tijd.

Afgelopen zaterdag 11 april jl. werd de laatste doven bowling competitie wedstrijd van Nederland in Zoetermeer bij bowling Dekker gespeeld. Het was een zware taak om tijdens deze laatste wedstrijd alsnog kampioen te worden, dit is mede dankzij de hulp van de reserves Annemieke Bouwmeester en Hennie Rijpert gelukt. We misten namelijk 3 van onze beste teamspelers. Wouter Dekker is pas overleden, Robin v. Vliet heeft een gebroken knie, enkel en tenen (bezig met revalideren) en Louis Coppen was ziek thuis achtergebleven.

Met alle drie de spelers heb ik het gehele seizoen samengespeeld en we vormden een goed en hecht team! Een voordeel was wel dat wij 4 punten voor stonden maar wij moesten wel maximaal 10 punten binnen halen om de 14 punten veilig te stellen zodat we kampioen konden worden. Met de totale Pinfall punten stonden wij wel dik voor.

Voor de wedstrijd werd er een toespraak gehouden door Nando Petersen (voorzitter afdeling Bowling KNDSB) voor de overleden Wouter Dekker. Wouter voelde zich ook thuis in dovenwereld en hij heeft ook veel prijzen binnen gehaald; vooral bij de bowlingsport. Wouter zat ook bij het Nederlandse selectie team en speelde zowel binnen- en buitenlandse internationale wedstrijden . Hij was ook heel goed bekend bij doven sporters en niet doven sporters. Wouter was altijd vrolijk en een sportieve jongen, zo hebben wij hem leren kennen. Er werd 1 minuut stilte in acht genomen en daarna gooide iedereen een bal ter nagedachtenis aan Wouter.

Hierna begon de wedstrijd en we begonnen nerveus omdat Wouter er niet meer bij was ‘een raar gevoel’. Gelukkig was Robin van Vliet er ook om ons te steunen. Dat hadden we hard nodig. We deden ons uiterste best om deze laatste wedstrijd en het hele seizoen goed te kunnen afsluiten, natuurlijk ook voor Wouter. We bleven rustig en ontspannen spelen en dan maar kijken waar het schip strandt. Het lukte ons om maximaal 10 punten binnen te halen en het werden er zelfs nog 12. Er waren wel paar teams waar wij net van konden winnen, zelfs nog tegen team 2 van BC Het Zuiden. Spannend was het zeker!

De tweede plaats ging naar Purmerend en de derde plaats naar Almere. Verder hebben Annemieke en Hennie het heel goed gedaan, en Annemieke heeft zelfs een persoonlijk record gehaald over 7 games! En wij zijn dolgelukkig dat wij weer kampioen zijn geworden mede dankzij iedereen die meedeed en natuurlijk met en voor Wouter. Hij zal altijd in onze gedachten blijven en wij zullen er voor zorgen dat de doven bowling sport blijft bestaan!!

DSC 0228

Met vriendelijke groet,
Gerard Priems

In memoriam van Wouter Dekker

Wouter Dekker was op 20 maart 2015 (Officieel bevestigd door autoriteit is 21 maart 2015) uit zijn leven gestapt. Donderdag 26 maart 2015 was een indrukwekkend en mooie herinnering bijeenkomst en uitvaart van Wouter Dekker geweest. Afgelopen zaterdag, 11 april, was ook mooie herdenking bij KNDSB bowling in Zoetermeer. Onderstaande film kunnen jullie bekijken.

Wouter Dekker had met ingang van 1 augustus 2013 bij onze club aangemeld. Hij was afkomstig van de club BC Rotterdam en woonde te Middelburg. Klik hier voor meer details.

We zullen hem nooit vergeten!