Internationaal Toernooi France

Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei 2023 vindt er 2e Internationaal Bowlingtoernooi van de Franse verenigingen Sourdstrikes uit Salon de Provence en BCSM uit Montpellier plaats in de bowlinghal Bowling One te Caissargues (vlakbij Nimes)

Er doen 16 trio – teams mee. Ook B.C. Het Zuiden is van de partij en de deelnemers zijn Edwin Munne, Annemieke Bouwmeester en Paul Bax.

Voor meer informatie kan je terugvinden via rubriek Wedstrijden en (Inter)nationale toernooien.

We wensen ze veel succes daar !

Slotronde Dovencompetitie: vreugde en treurnis dicht bij elkaar….

Op zaterdag 1 april 2023 werd de slotronde van NBF D – bowlen Dovencompetitie gespeeld in Mega Woensel te Eindhoven.

Vele teams van onze club waren nog in strijd voor de begeerde prijzen, degradatie en promotie.

HOOFDKLASSE:

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, bleek dat Team 1 helaas het kampioenschap van Nederland had weggegeven aan ADSV Amstelstad. Ondanks, dat Team 1 liefst 4 punten voorsprong had. Na de One-to-All bleek, dat deze teams gelijk kwamen qua punten aantal. Maar Amstelstad had totaal 42 pinfalls meer gescoord. Dus Team 1 eindigde op de teleurstellende 2e prijs.

Team 2 vocht met BC Rotterdam om de 3e prijs. Team 2 deed het voortreffelijk en wist, net als vorig seizoen, de 3e prijs te pakken.

Team 3 streed met DSV Almere 1, wie naar de 1e Klasse moest afdalen. De beslissing was pas bij de One-to-All en daar ging voor Team 3 helaas mis. Ze moesten na liefst    9 seizoenen in de Hoofdklasse degraderen naar de 1e Klasse.

1e KLASSE:

Team 4 had kans op de 2e of 3e prijs. Uiteindelijk werd het 3e prijs en ze waren best tevreden over.

Team 5 was bij de vorige ronde al veilig om in de 1e Klasse te blijven.

2e KLASSE:

Er was een prachtige strijd tussen de drie teams, te weten Team 6 en 2 teams van ADSV Amstelstad. Dankzij goede vorm van Raph Eijkenboom en Jan Dirk Jansen hebben ze alle wedstrijden gewonnen. Zodoende konden ze bij One-to-All met vrije gevoel afmaken en ja, ze werden kampioen en mochten promoveren naar de 1e Klasse.

Tenslotte heeft Annette Kieboom oorkonde gekregen, vanwege hoogste game bij de vrouwen van de hoofdklasse, te weten 245 pins. Gefeliciteerd.

Voor alle uitslagen en foto’s, klik op de rubrieken wedstrijden en prijzenkast.