Verslag internationaal bowlingtoernooi Volendam

Internationaal toernooi DBC Purmerend te Volendam

Een aantal leden van B.C. het Zuiden hebben deelgenomen aan het internationaal bowlingtoernooi in bowlinghuis de Zedde te Volendam. Het werd gehouden van 7 tot en met 9 augustus. DBC Purmerend heeft dit georganiseerd vanwege het 5 jarig bestaan van deze club.  Bowlinghuis bevat slechts 10 banen waardoor op donderdag en vrijdag werd gebowld van smorgens 09.00 uur tot savonds 23.30 uur. Alleen zaterdag was tot 15.00 uur.

De eerste dag was voor de dubbels. Louis wist over 6 games liefst 1205 pins te gooien wat voor hem een persoonlijke record is. Zijn partner, Edwin, presteerde juist het tegenovergestelde,  want hij gooide slechts 849 pins, een persoonlijke laagterecord! Hij moest zich schamen en het was terecht. Annette wist met haar partner Lissa Moity 3e plaats te veroveren. Proficiat !

De tweede dag was voor de singles. Edwin heeft veel beter gegooid en hij wist precies 1000 pins om te vallen. Helaas voor hem kwam hij toch niet in de finale terecht. Louis daartegen zakte ver naar beneden maar had nog voldoende pins verzameld om naar de finale te gaan. Robin wist over 6 games behoorlijk aantal pins te gooien en is zelfs verrassend op de 2e plaats single terecht gekomen. Ook hij, Wouter en Tom  zijn naar de finales (masters) gegaan. Eveneens Annette die vrij constant had gespeeld. Op deze dag waren er een aantal supporters gekomen om een kijkje te nemen. Dit werd door diverse deelnemende leden enorm gewaardeerd.

De derde dag was de finale dag. In de finale wist alleen Annette in de prijzen te komen. Bij de mannen helaas geen prijzen maar ze waren wel prima op dreef.

‘s Avonds was er diner, beneden van bowlinghuis, waar er verrukkelijk eten werd opgediend. Daarna was er prijzenuitreiking en een leuke toneelact van John  van Gelder. Rond 01.00 uur was het afgelopen en het was best geslaagd te noemen.

Edwin Munne

Uitslagen: http://www.dbcpurmerend.nl/international/result.php

Verslag Internationaal bowlingtoernooi Munchen

Internationaal bowlingtoernooi  GSV München (10 jaar bestaan)

Dinsdagavond 12 augustus om 11 uur vertrokken we met 2 auto’s naar München,  Jean Paul, Elaine, Robin en Arthur in de ene auto en Annemieke, Edwin, Luud en John in de andere auto. De chauffeurs waren Jean Paul en Edwin, we hebben een goede vlotte rit gehad met af en toe  lange pauzes. We waren al rond 10 uur smorgens in München bij de hotel. Louis  Coppen, samen met Anja Zoomer en Andre Hofstede,  reed met Andre Nifterik mee. Ze kwamen wat later daar.

We konden vrij snel met zijn allen inchecken. Daarna allemaal effe pauze of dutje nemen en dan gingen we om 3 uur met  2 auto’s naar Bowlingcentrum  om de bowlingballen in te leveren daar. Wauw, wat een grote atmosfeer zeg, met liefst 52 banen! Ik keek ervan op

Toen bleek dat John een uurtje wilde trainen. toen heb ik met hem samen 1 uurtje getraind. Het liep niet zo lekker, maar dat is niet gek na zo’n lange auto ritje en met die hele grote atmosfeer van 52 banen. We bleven daar eten en alle bekende bowlers begroeten die we kennen.

Savonds op tijd naar hotel, toen bleek dat we niet in kantine konden kletsen, veel mensen moesten volgende dag vroeg op, dus  paar mensen gingen maar op stap, effe wat drinken bij de ijssalon, lekker gekletst en toen gingen we ook op tijd naar bed.

Volgende dag, 13 augustus, moesten aantal mensen al om half 9 bowlen in München en aantal om 12 uur en ook om half 4. Het was een singledag, ik heb zelf top 40 finale gehaald.

Volgende dag, 14 augustus was het dubbeldag, ik heb top 20 gehaald. Samen met Andre Nifterik.

Zaterdag, 15 augustus, moest ik bij de dubbels nog 3 games gooien met Andre Nifterik. We zijn uiteindelijk 18de geworden.

Ik merkte dat ik echt hard moest werken om mijn strikes en spares te halen. Het ging best moeizaam maar uiteindelijk ben ik toch tevreden dat ik m’n nivo heb gehaald.

We zijn daarna naar centrum geweest. Hele groep met  Anja Zoomer en Andre Nifterik en Andre Hofstede, van alles bekeken met metro en tram. Na paar uurtjes rondlopen (met veel regen tussendoor, bah) zijn we ergens wat gaan eten, daarna besloten we om naar Allianz Arena te gaan met metro en bus.

Wat een mooie stadion heeft Bayern München toch, daarin  hebben we nog wat gedronken en toen zijn we terug gegaan naar de Bowlinghuis waar savonds buffet en feest was,

Eten was heerlijk en we hebben veel gelachen en gekletst met zijn allen en toen  naar prijsuitreiking bekeken en toen zijn we om half 1 naar Nederland teruggekeerd, en volgende morgen rond 10 uur waren we in Eindhoven en was de paar dagen München alweer voorbij.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit verslag te lezen!

Bowlinggroetjes van Robin van Vliet

Uitslagen: http://www.gsvmuenchen-bowling.de/informationen/veranstaltung/1-international-bowling/