Robin van Vliet, nieuwe clubkampioen

Op zaterdag 4 juni 2016 organiseerde BC Het Zuiden het 3e clubkampioenschap met handicap in Bowling- & Partycentrum te Den Bosch. Normaal gesproken spelen wij in Tilburg. Maar het bowlinghuis aldaar is helaas een tijdje geleden afgebrand. Daarom speelden we dit keer in Den Bosch. Dit keer deden 18 van de 19 leden mee (alleen Annemieke deed niet mee vanwege haar gezondheid)

Voor de score berekening werd gebruik worden gemaakt van de handicap uit de dovencompetitie seizoen 2015/2016. Dit bedraagt (195-gemiddelde)* 80% met een maximaal van 70 pins per game. Dus alle leden hadden evenveel kans om clubkampioen te worden. De speelwijze is Europees systeem.

We speelden in de voorronde totaal 5 games. De beste 9 leden mochten nog twee games extra in de finaleronde gooien. Na de 5 games stond Mustapha bovenaan.

In de finaleronde gooide Robin heel goed. Hij gooide zijn laatste game liefst 235. Daardoor wist hij van de 9e in de voorronde naar de 1e plek te klimmen. Dus Robin is de clubkampioen 2016 geworden! Hij had goeie come back. Hennie, clubkampioen van 2015, behaalde netjes, met 3 pinfalls minder dan Robin, de 2e plek. Annette had net als in 2015 wederom de 3e plek veroverd. Daaronder met 13 pinfalls minder op Annette belandde John op de 4e plek. De nieuwkomer Andre veroverde de 5e plek. Ook hier met klein verschil. Mustapha van de 1e in de voorronde zakte naar de 6e plaats. Hij was moe, want hij gooide bijna nooit 7 games achtereen. Het was weer een spannend finale.

1 Robin van Vliet
2 Hennie Rijpert
3 Annette Kieboom

Robin is de 3de clubkampioen geworden! Hij mocht de wisselbeker meenemen plus een gouden medaille en enveloppe met inhoud. Ook Hennie (zilver) en Annette (brons) kregen de medailles en enveloppen.

Het was weer een geslaagde middag en hopelijk kunnen we in 2017 weer terugkeren in Tilburg.

Nederlandse Kampioenschappen in Den Bosch

Verslag Nederlandse Kampioenschappen in Den Bosch op zaterdag 21 mei 2016

Voor enkele leden was het  weer thuis komen in Bowling Maaspoort na een lange periode en wat was het verandert binnen en buiten. Voor onze club waren aanwezig: Gerard Priems, André van Nifterik, Frans de Kam, Edwin Munne, Hennie Rijpert, John Molders, Annette Kieboom, Luud Heijnen, Dick Harkema, Veronique Priems en Annemieke Bouwmeester zou ook mee doen maar door ziekte af moeten melden. De loting kon beginnen en de wedstrijden begonnen….Eerst de Single-serie van 6 games maar met zijn 2 en op de baan. Oliepatroon is Stone Street

De beste resultaten: Hennie Rijpert, 1e en Frans de Kam 2e in klasse heren C/D
Dick Harkema 6e plek, Edwin Munne 7e plek, John Molders 12e en Luud Heijnen is 13e

Annette Kieboom 1e bij de dames. Veronique Priems is op 7e plek gekomen

Heren A/B is André van Nifterik als 4e en Gerard Priems als 6e geëindigd en enkele leden hebben in de voorrondes een 200 game gegooid

Daarna een korte pauze met loting voor de double en op oliepatroon Easy street
Heren A/B is André met Nando Petersen als 4e en Gerard met Frans op 5e plek
Heren C/D is Hennie met Sahit Chahat wederom 1e plek en Dick met Marc Reijndorp als 4e en Edwin met Adrij v/d Rijt op 5e plek en Luud met John op 6e plek
Daarbij is Annette Kieboom met Marianne Petersen als 2e geëindigd
Veronique met Letty de Jongh op 5e plek geeindigd

Een korte pauze en de resultaten bekend maken wie O wie in de finales mogen starten
Nu wordt in de finale ronde op oliepatroon Wall Street gegooid
Heren A/B mocht André als 4e door in finale
Jan de Boer viel in stap 4 uit, daarna Frank in 3e stap, dus de finale ging tussen André en Eric de Haas.  Helaas moet André toegeven met 179 tov Eric met 225 game.
Eric is de kampioen en André is 2e geworden
Heren  C/D gingen Hennie (1e) en Frans als 2e door in de finale
Hennie wist de 2 finale rondes te winnen en kwam in de finale te spelen tegen Stefan de Wachter. Frans viel  eerder in stap 3 uit.
Hennie won de finale met 160 game tov Stefan met 124
Kampioen C/D is Hennie en Frans is op 3e plaats geeindigd

Bij de dames ging Annette als 3e in de finale spelen
Annette won 2 finalerondes en wist ook in de spannende finale waarbij in de laatste frames de wedstrijd beslist werd…..
Dus bij de dames werd Annette kampioen

Annette Kieboom brak het record uit 1990 met 209 – 200 – 209 = 618 en het oude record stond op 616 pins